محاسبه ی هزینه بتن

بتن

محاسبه قیمت بتن طبق معیارهای مختلفی انجام می‌شود

با توجه به این که بیشتر پروژه‌های عمرانی در ایران با اسکلت بتنی اجرا می‌شوند، هزینه ساخت اسکلت بتنی برای بیشتر سازندگان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. برای محاسبه هزینه ساخت این سازه نیز شما باید روش محاسبه قیمت بتن را بلد باشید. اما معیارهای قیمت بتن نسبتا متنوع هستند و به همین خاطر در این مطلب، به سراغ روش محاسبه قیمت بتن می‌رویم تا شما بتوانید با در نظر گرفتن تمام معیارها، محاسبه هزینه بتن مورد نیاز پروژه خود را به‌راحتی انجام دهید.

محاسبه هزینه بتن چگونه انجام می‌‌شود؟

بهای تمام شده هر متر مکعب بتن به عوامل مختلفی بستگی دارد. برای مثال اگر شما به سراغ کارخانجات تولید بتن آماده بروید، باید به دنبال تخمین قیمت بتن آماده باشید. از طرف دیگر، تولید بتن کارگاهی به‌صورت دستی هزینه پایین‌تری دارد. البته باید اشاره کرد که برای اجرای پروژه‌های عمرانی نمی‌توان از بتن کارگاهی استفاده کرد. چرا که در آیین‌نامه‌ها و مقررات ملی ساختمان، استفاده از بتن کارگاهی برای اجرای بخش‌های اصلی یک سازه کاملا ممنوع است.
از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار بر نحوه محاسبه قیمت بتن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
• حجم
• رده یا کلاس بتن
• نوع بتن
• افزودنی‌ها
• فاصله محل کارگاه تا کارخانه بتن

روش محاسبه قیمت بتن آماده و کارگاهی متفاوت است

وقتی به لیست قیمت بتن اماده در سایت‌های مختلف سر بزنید، احتمالا این سوال برای شما پیش می‌آید که چرا به‌جای بتن آماده از بتن دستی یا کارگاهی استفاده نکنیم؟ در ابتدا باید گفت که استفاده از بتن دستی برای بتن‌ریزی اجزای اصلی سازه مانند تیرها و ستون‌ها ممنوع است. از طرف دیگر، در تخمین قیمت بتن آماده مصرفی به‌راحتی مشخص می‌شود که این دو نوع بتن از نظر هزینه تفاوت محسوسی ندارند. اما کیفیت این دو بتن همان‌طور که اشاره شد، تفاوت محسوسی با یکدیگر دارد. البته بتن‌های پرمقاومت آماده و همچنین برخی از بتن‌های خاص، هزینه بالاتری نسبت به بتن دستی دارند که این نکته را باید در محاسبه قیمت به روز بتن آماده در نظر بگیرید.

حجم بتن مصرفی

حجم بتن مصرفی

می‌توان گفت که مهم‌ترین معیار در محاسبه هزینه بتن، حجم مصرفی این متریال است. این معیار خود به چندین عامل دیگر مانند متراژ پروژه و تعداد طبقات سازه بستگی دارد. نحوه محاسبه بتن مصرفی بسیار ساده است. شما به‌طور تقریبی برای هر متر مربع زیربنا، به 0.4 متر مکعب بتن آماده نیاز دارید. البته این مقدار می‌تواند کمی تغییر نیز کند. در محاسبه اندازه بتن استفاده شده باید این نکته را در نظر داشته که هر یک از اجزای ساختمان، مقدار بتن متفاوتی برای بتن‌ریزی نیاز دارند.

رده بتن روی محاسبه هزینه آن تاثیر زیادی دارد

یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار بر نحوه محاسبه قیمت بتن، رده یا کلاس این متریال است. به‌طور کلی مقاومت بتن با رده یا کلاس آن مشخص می‌شود. در نتیجه هرچه بتن مصرفی شما مقاومت بیشتری داشته باشد، باید هزینه بیشتری برای خرید آن پرداخت کنید. با توجه به ابعاد و حساسیت برخی پروژه‌های عمرانی، تنها باید از بتن‌هایی با مقاومت فشاری بالا استفاده کرد. از محبوب‌ترین بتن‌های پرمقاومت می‌توان به بتن کلاس c40 اشاره کرد که در مهندسی آن را با نام بتن باربر نیز می‌شناسند. از بتن‌های معمولی نیز می‌توان بتن c7.5  را نام برد که عموما از آن برای پر کردن بسترها استفاده می‌شود.

نوع بتن؛ یکی دیگر از عوامل موثر روی محاسبه قیمت این متریال

بسته به شرایط هر پروژه عمرانی، مهندسان باید از انواع مختلف بتن استفاده کنند. برای مثال در پروژه بتن‌ریزی سد، بتن مورد استفاده باید دیرگیر باشد تا دچار ترک‌خوردگی نشود. از طرف دیگر در برخی پروژه‌ها استفاده از بتن‌هایی مانند بتن خودمتراکم یا اسفنجی ضروری است. قطعا هر یک از انواع بتن قیمت متفاوتی دارند که شما باید در محاسبه هزینه به این تفاوت قیمتی توجه ویژه داشته باشید.

بتن ریزی سنگشکن غرب

فاصله محل پروژه تا کارخانه تولیدکننده

یکی دیگر از عواملی که در محاسبه قیمت بتن عموما نادیده گرفته می‌شود، فاصله محل پروژه عمرانی تا کارخانه تولیدکننده بتن است. همان‌طور که می‌دانید هزینه حمل‌ونقل بتن با میکسر به‌صورت جداگانه محاسبه می‌شود. در نتیجه هرچه فاصله کارگاه عمرانی شما از کارخانه تولیدکننده بتن بیشتر باشد، باید هزینه بیشتری را برای خرید بتن آماده پرداخت کنید. البته باید اشاره کرد که صرفا نباید به دلیل افزایش ناچیز هزینه، به سراغ کارخانه‌های متفرقه رفت و پیشنهاد می‌کنیم که برای خرید بتن به سراغ کارخانه‌های معتبر و باسابقه بروید تا بتن مصرفی شما از کیفیت و مقاومت کافی برخوردار باشد.

بتن آماده سنگشکن غرب

سنگ شکن غرب؛ بهترین مرجع برای خرید بتن آماده با قیمت مناسب

در این مطلب به‌صورت کلی با نحوه محاسبه قیمت بتن آماده آشنا شدیم. با توجه به کیفیت بالاتر این نوع بتن، بهتر است از بتن دستی یا کارگاهی در اجرای بخش‌های مهم سازه استفاده نکنید. اگر به دنبال بهترین کارخانه تولید بتن در تهران و ایران هستید، ما مجموعه سنگ شکن غرب را به شما پیشنهاد می‌کنیم. بتن‌های آماده مجموعه ما کیفیت و مقاومتی مثال‌زدنی دارند و بسیاری از مهندسان برتر از آن‌ها در پروژه‌های عمرانی خود استفاده می‌کنند. برای استعلام قیمت به روز بتن آماده و ثبت سفارش می‌توانید با کارشناسان ما در سنگ شکن غرب تماس بگیرید.

سوالات متداول

تفاوت قیمت بتن آماده و دستی چقدر است؟

به‌طور کلی هزینه قیمت بتن آماده و دستی یکسان است. اما نباید فراموش کرد که کیفیت بتن آماده بسیار بیشتر از بتن دستی بوده و شما نمی‌توانید از نوع کارگاهی یا دستی در اجرای بخش‌های اصلی سازه مانند تیر یا ستون استفاده کنید.

محاسبه هزینه بتن ریزی چگونه انجام می‌شود؟

برای محاسبه هزینه بتن ریزی باید عواملی مانند متراژ پروژه، حجم بتن مصرفی، فاصله کارگاه عمرانی تا کارخانه تولیدکننده و نوع بتن مصرفی را در نظر گرفت. همچنین می‌توانید از محاسبه‌گرهای آنلاین برای این کار استفاده کنید.

حجم بتن مصرفی چگونه محاسبه می‌شود؟

محاسبه حجم بتن مصرفی در پروژه‌های عمرانی بسیار ساده است. شما باید متراژ زیربنای پروژه خود را در عدد 0.4 متر مکعب ضرب کنید. برای مثال در سازه‌های با 2000 متر زیربنا، شما به حدود 800 متر مکعب بتن آماده نیاز خواهید داشت.