محاسبه قیمت بتن طبق معیارهای مختلفی انجام میشود
یکی از عوامل اصلی و تعیین کننده در قیمت بتن، پـروژه تعریف شده میباشد.بسته به موارد زیر قیمت تمام شده بتن آماده میتواند متغیر باشد.
- موقعیت مکانی پروژه
- دسترسی پروژه
- ماهیت پروژه
- سیستم سازهای و مقاطع بکار برده شده
به دنباله شرابط فوق و موارد مورد نیاز کارفرما میتوان نوع بتن و مشخصات فنی آن را نیز مشخص کرد، که خود مرحلهای اساسی در محاسبه قیمت بتن آماده میباشد، این مسئله در زمان بکارگیری بتنهای خاص و منحصر بفرد مشهود است چرا که مواد و مصالح مصرفی دستخوش تغییراتی میشوند که بسته به طرح اختلاط و سایر ملازمات اجرایی، ضرایبی را به خود اختصاص میدهند.
با نگاهی دقیقتر به نوع پروژه میتوان به موارد زیر از جهت اثرگذاری در قیمت بتن اشاره کرد:
تخلیه بتن
- تخلیه بصورت شوتی
- تخلیه توسط پمپ زمینی
- تخلیه توسط پمپ هوایی – دکل
بسته به نوع قرارداد، تخلیه بتن میتواند بر عهده کارخانه باشد یا این که کارفرما به درخواست خود، تخلیه بتن را بر عهده بگیرد و اکیپ اجرایی خود را بکار بگیرد.
محل اجرا و موقعیت جغرافیایی کارگاه
- دسترسی آسان ماشین آلات کارخانه بتن ( پمپ، تراک میکسر و…)
این موضوع در مواردی که امکان بکارگیری دکل وجود ندارد و به ناچار از پمپ زمینی و لولهکشی با متراژ زیاد استفاده میشود، ملموستر است.
کارخانه تولید بتن
با توجه به نوع کارخانه، تجهیزات، توان تولید، نیرو انسانی متخصص در بخش تولید – کنترل کیفیت – اجرا، ناوگان حمل و نقل و ارائه خدمات؛ قیمت بتن آماده بسته به شرایط مذکور متفاوت میباشد.
مواد و مصالح مصرفی
از دیگر نکات مهم و غیر قابل انکار در زمینه تولید بتن، مواد و مصالح مصرفی مییاشد؛ از جمله مصالح اصلی بتن، میتوان به سیمان، شن، ماسه و آب اشاره کرد که بسته به منابع و معادن تأمین کننده، دارای قیمتی متفاوت بوده که در نهایت منجر به افزایش یا کاهش قیمت بتن آماده میشود.
همچنین استفاده از مواد افزودنی مختلف نیز در قیمتگذاری نهایی بتن، دخیل است؛ علت این مسئله لزوم استفاده از برخی مواد افزودنی حین تنظیم طرح اختلاط و تولید است؛ از جمله مواد افزودنی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- افزودنیهای شیمیایی مثل مواد کاهنده آب و فوق روانکنندهها – مواد کندگیر کننده – مواد تسریع دهنده و …
- افزودنیهای معدنی مثل پــوزولانها – مواد پودری رنگی – مواد خنثی و اصلاح کنندهها
- افزودنیهایی شامل مواد الیافی که خود شامل انواع مختلفی هستند.
در نهایت محاسبه دقیق مقدار بتن مورد نیاز برای هر پروژه امری حیاتی است، این محاسبات به کمک ابزارهای محاسباتی و دانش فنی و تجربی صورت میگیرد، تا با مشکلات متعدد اجرایی ناشی از عدم برآورد صحیح مقدار بتن مواجه نشویم؛ تمامی موارد ذکر شده تأثیرات مهمی از جمله هزینه نهایی و کیفیت بتن اجرا شده را به دنبال دارد.
روش محاسبه قیمت بتن آماده و کارگاهی متفاوت است
وقتی به لیست قیمت بتن اماده در سایتهای مختلف سر بزنید، احتمالا این سوال برای شما پیش میآید که چرا بهجای بتن آماده از بتن دستی یا کارگاهی استفاده نکنیم؟ در ابتدا باید گفت که استفاده از بتن دستی برای بتنریزی اجزای اصلی سازه مانند تیرها و ستونها ممنوع است. از طرف دیگر، در تخمین قیمت بتن آماده مصرفی بهراحتی مشخص میشود که این دو نوع بتن از نظر هزینه تفاوت محسوسی ندارند. اما کیفیت این دو بتن همانطور که اشاره شد، تفاوت محسوسی با یکدیگر دارد. البته بتنهای پرمقاومت آماده و همچنین برخی از بتنهای خاص، هزینه بالاتری نسبت به بتن دستی دارند که این نکته را باید در محاسبه قیمت به روز بتن آماده در نظر بگیرید.
رده بتن روی محاسبه هزینه آن تاثیر زیادی دارد
یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار بر نحوه محاسبه قیمت بتن، رده یا کلاس این متریال است. بهطور کلی مقاومت بتن با رده یا کلاس آن مشخص میشود. در نتیجه هرچه بتن مصرفی شما مقاومت بیشتری داشته باشد، باید هزینه بیشتری برای خرید آن پرداخت کنید. با توجه به ابعاد و حساسیت برخی پروژههای عمرانی، تنها باید از بتنهایی با مقاومت فشاری بالا استفاده کرد. از محبوبترین بتنهای پرمقاومت میتوان به بتن کلاس c40 اشاره کرد که در مهندسی آن را با نام بتن باربر نیز میشناسند. از بتنهای معمولی نیز میتوان بتن c7.5 را نام برد که عموما از آن برای پر کردن بسترها استفاده میشود.
نوع بتن؛ یکی دیگر از عوامل موثر روی محاسبه قیمت این متریال
بسته به شرایط هر پروژه عمرانی، مهندسان باید از انواع مختلف بتن استفاده کنند. برای مثال در پروژه بتنریزی سد، بتن مورد استفاده باید دیرگیر باشد تا دچار ترکخوردگی نشود. از طرف دیگر در برخی پروژهها استفاده از بتنهایی مانند بتن خودمتراکم یا اسفنجی ضروری است. قطعا هر یک از انواع بتن قیمت متفاوتی دارند که شما باید در محاسبه هزینه به این تفاوت قیمتی توجه ویژه داشته باشید.
فاصله محل پروژه تا کارخانه تولیدکننده
یکی دیگر از عواملی که در محاسبه قیمت بتن عموما نادیده گرفته میشود، فاصله محل پروژه عمرانی تا کارخانه تولیدکننده بتن است. همانطور که میدانید هزینه حملونقل بتن با میکسر بهصورت جداگانه محاسبه میشود. در نتیجه هرچه فاصله کارگاه عمرانی شما از کارخانه تولیدکننده بتن بیشتر باشد، باید هزینه بیشتری را برای خرید بتن آماده پرداخت کنید. البته باید اشاره کرد که صرفا نباید به دلیل افزایش ناچیز هزینه، به سراغ کارخانههای متفرقه رفت و پیشنهاد میکنیم که برای خرید بتن به سراغ کارخانههای معتبر و باسابقه بروید تا بتن مصرفی شما از کیفیت و مقاومت کافی برخوردار باشد.
سنگ شکن غرب؛ بهترین مرجع برای خرید بتن آماده با قیمت مناسب
در این مطلب بهصورت کلی با نحوه محاسبه قیمت بتن آماده آشنا شدیم. با توجه به کیفیت بالاتر این نوع بتن، بهتر است از بتن دستی یا کارگاهی در اجرای بخشهای مهم سازه استفاده نکنید. اگر به دنبال بهترین کارخانه تولید بتن در تهران و ایران هستید، ما مجموعه سنگ شکن غرب را به شما پیشنهاد میکنیم. بتنهای آماده مجموعه ما کیفیت و مقاومتی مثالزدنی دارند و بسیاری از مهندسان برتر از آنها در پروژههای عمرانی خود استفاده میکنند. برای استعلام قیمت به روز بتن آماده و ثبت سفارش میتوانید با کارشناسان ما در سنگ شکن غرب تماس بگیرید.
سوالات متداول
تفاوت قیمت بتن آماده و دستی چقدر است؟
بهطور کلی هزینه قیمت بتن آماده و دستی یکسان است. اما نباید فراموش کرد که کیفیت بتن آماده بسیار بیشتر از بتن دستی بوده و شما نمیتوانید از نوع کارگاهی یا دستی در اجرای بخشهای اصلی سازه مانند تیر یا ستون استفاده کنید.
محاسبه هزینه بتن ریزی چگونه انجام میشود؟
برای محاسبه هزینه بتن ریزی باید عواملی مانند متراژ پروژه، حجم بتن مصرفی، فاصله کارگاه عمرانی تا کارخانه تولیدکننده و نوع بتن مصرفی را در نظر گرفت. همچنین میتوانید از محاسبهگرهای آنلاین برای این کار استفاده کنید.
حجم بتن مصرفی چگونه محاسبه میشود؟
محاسبه حجم بتن مصرفی در پروژههای عمرانی بسیار ساده است. شما باید متراژ زیربنای پروژه خود را در عدد 0.4 متر مکعب ضرب کنید. برای مثال در سازههای با 2000 متر زیربنا، شما به حدود 800 متر مکعب بتن آماده نیاز خواهید داشت.